Ommetjes

Het hele jaar door kunt u een heerlijke wandeling maken van ca. 5 kilometer.

Deze ommetjes kan je maken:

Ommetje Vijf Eiken Rijen

Deze wandeling door veelal bosgebied begint bij Eetcafé De Vijf Eiken in Rijen. Een folder van de route is gratis verkrijgbaar bij de Vijf Eiken, Camping d’n Mastendol en de bibliotheek in Rijen en Gilze.
Bekijk/download folder Ommetje Vijf Eiken.

Ommetje Leemkuilen Gilze

Het hele jaar door kunt u wandelingen maken vanaf 5 tot 13 kilometer. De wandelingen starten allemaal vanaf Café de Hooikar in Gilze. De routes van de wandelingen zijn gratis verkrijgbaar bij De Schaepsdyck, Café de Hooikar en bibliotheek in Rijen en Gilze. Bekijk/download folder Ommetje Leemkuilen.

Kleine slingerdreef Gilze

Ommetje Klein Heike

Deze wandeling van 5 kilometer is ook het hele jaar toegankelijk. Het ommetje start bij Eetcafé d´n Brooy. Voor de geocachers zijn in deze wandeling verschillende schatten verborgen en mooie extra uidaging. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij Eetcafé d’n Brooy.
Bekijk/download folder Ommetje Klein Heike.

Ommetje Hulten

Het ommetje Blok en Broek staat bijna helemaal in de steigers. Een wandelroute van zo’n vijf kilometer langs Hulten en het achterland. Via met historie beladen landschap en bunkers tot weidse gezichten en een oude poel. Midden door oud boerenland waar de steenuil huist. Op vrijdag 8 maart a.s. opent wethouder Van der Veen dit ommetje door het informatiebord te onthullen.
Startpunt is restaurant Stad Parijs in Hulten. Bekijk/download folder Ommetje Hulten.

Ommetje Molenschot

Aan dit ommetje wordt door de werkgroep hard gewerkt.

Recreatiepark Wolfsweide

Vanaf januari 2014 kan iedereen een heerlijke wandeling maken door het recreatiepark Wolfsweide. De bewonerswerkgroep van deze wijk heeft samen met Willem Post van onze vereniging een wandelroute met QR-codes opgesteld. In het park staan op diverse plaatsen paaltjes met deze codes. Door het scannen van de codes met een mobiele telefoon, kunnen uw kinderen op een speelse manier informatie zoeken over de flora en fauna in het park Wolfsweide. In de wandelroute komt u ook langs een insectenhotel waarin allerlei insecten een plekje kunnen vinden. We wensen u heel veel wandelplezier.

Word ook lid!

Word lid van de Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen